botanicare
טעים במיוחד: אוזני המן של שמו 7.3.09 PDF Print דואר אלקטרוני

 אזני המן במלית פרג ובמילוי מרענן של פיסטוקים ומי ורדים באדיבות מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה"

אוזני המן
בצק -רשימת חומרים:

1 כוס אבקת סוכר (110 גר')
200 גר' חמאה
1 ביצה מס' 1
1 חלמון
3 כוסות קמח (420 גר')
1/2 שקית א. אפייה (7 גר')
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
1. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, יש לערבב את החמאה וא. הסוכר עד אחידות.
2. יש להוסיף את הביצה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים ולערבב למשך 15 שניות.
3. לאחר מכן, יש להוסיף את יתרת החומרים היבשים עד קבלת בצק.
4. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למחצית השעה.

מילוי פרג:
רשימת חומרים:
3 כוסות פרג, טחון טרי
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 כוס חלב
50 גר' חמאה
2 כפות מיץ לימון, טרי
גרירת לימון מ-1/2 פרי
3 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים
1 חלבון

אופן הבישול:
1. מחממים את החלב והסוכר עד סף רתיחה.
2. מוסיפים את הפרג, גרירת הלימון ומיץ הלימון וממשיכים את תהליך הבישול.
3. מוסיפים את האגוזים והצימוקים תוך כדי בישול.
4. מסירים מן האש ומוסיפים את החמאה כקוביות עד שנמסה ונבלעת בתוך תערובת הפרג.
5. מקררים בטמפ' החדר למשך שעה ומוסיפים את החלבון.

אופן עריכת אוזני המן:
1. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר של 3 ס"מ.
2. את המילוי, מניחים במרכז ומקפלים לצורת משולש ומהדקים.
3. אופים ב-190 מעלות כ-12-13 דקות.

מילוי פיסטוקים ומי ורדים:
3/4 כוס פיסטוק קלוף
3/4 כוס אבקת סוכר
2 כפיות מי ורדים
50 גר' חמאה

הכנה:
לא מבשלים את המילוי!
בעזרת מעבד מזון, קוצצים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר.
מוסיפים 2 כפיות מי ורדים ולבסוף את החמאה תוך כדי ערבוב קצר למשך 10 שניות במעבד המזון, עד קבלת תערובת משחתית!

טיפים:
1. לא מוסיפים הרבה מי ורדים בכדי למנוע קבלת מילוי קשה.
2. את החמאה מוסיפים בסוף בכדי שהמילוי לא יתייבש.
3. את האוזן המן סוגרים היטב בכדי לשמור על מילוי עסיסי.

אוזני המן במלית שזיפים מיובשים באדיבות מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה"

200 גר' חמאה
100 גר סוכר
1 ביצה
קורט מלח
370 גר' קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
גרירת לימון מ- 1/2 פרי

אופן ההכנה:
1. מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר עד הומוגניות.
2. מוסיפים את הביצה,מלח,תמצית הוניל,קמח ואבקת האפיה ומערבבים עד קבלת
בצק בעל מירקם אחיד. ( לא לערבב הרבה זמן ! ).

3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.

רשימת חומרים:
1 כוס שזיפים מיובשים קצוצים
1/2 כוס יין אדום יבש
1/3 כוס סוכר
1 כפית קינמון
מעט ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה למלית:
מבשלים את כל המצרכים במשך 10 דק' עד רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5
דק'

אופן הכנת אוזני המן:
1. מרדדים את הבצק בעובי של עד 1/2 ס"מ.
2. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
3. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
4. על גבי התבנית המרופדת בנייר אפיה, מנחים את האוזני המן במרווחים של 2 ס"מ
אחד מהשני ואופים בטמפ' 170 מעלות 13-15 דקות.


תגובות
חיפוש
רק משתמשים רשומים רשאים לכתוב תגובות

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."